Stap-in ontdek jezelf

Wat geweldig dat je de ruimte neemt om bij jezelf in te stappen!

We doorlopen de 4 stappen van 4FIER, hiermee kun je aan de slag.

Stap 1 Ik ben probleemeigenaar 

Neem verantwoording over je hulpvraag

Allereerst een groot compliment! Feitelijk ben je nu al halverwege de oplossing. De meest belangrijke stap is dat je aan jezelf hebt toegegeven dat er een probleem is. En je hebt ook nog aan jezelf kunnen toegeven dat je er wel hulp bij kunt gebruiken om het voor eens en altijd op te lossen. Bovendien heb je ook nog een goed selectie vermogen om voor 4FIER te kiezen om je te ondersteunen. Dus van harte welkom ‘probleem eigenaar’! U  bent aan het juiste adres voor een duurzame oplossing, vanuit jezelf voor jezelf. 

Voor een optimaal resultaat is het van belang dat je één en dezelfde context (situatie) in gedachte hebt en houdt bij het beantwoorden van de vragen die we je stellen. Dit kan zijn een familiesituatie, werk, relatie, sport, vriendschap, ouderschap, etc… 

Heb je een situatie waarmee we aan de slag gaan voor je geest? 

Dan gaan we direct door naar stap 2.

Stap 2 Wat is jouw voorkeur voor probleembenadering? 

Kies je voorkeursprofiel

Denk aan die situatie waarbij je graag geholpen wilt worden, om er anders mee om te gaan. Neem even de tijd. En denk maar wat je ervan denkt. Hoor wat je hoort, voel wat je dan voelt, zie wat je dan ziet, en ervaar wat je dan ervaart. Het mag er zijn. 

En nu je helemaal in de stemming van die situatie bent kijk dan eens naar de draaiende cirkel. Zie de cirkel linksom of rechtsom draaien?

De 4Fier stemmingscirkel

Rechtsom met de klok mee betekent dat jouw rechter hersenhelft dominant is. Zie je de cirkel linksom tegen de klok in draaien dan gebruik je meer je linker hersenhelft. Rechts staat voor de emotie, gevoel en links staat voor ratio, logica. Terug naar jouw situatie. Hoe heb jij je probleem benadert? Vanuit je gevoel of vanuit je logica? Op naar stap 3. 

Stap 3 Bepaal je probleemoplossend vermogen

Ontdek je oplossingsvermogen

Bij Gemak, Gewin, Genot en Geluk gedijen we als mens het beste. Hiertoe hebben we 4 vermogens tot onze beschikking: Dromen, Denken, Voelen, Doen. Deze vermogens stellen de mens is staat te functioneren. De mens functioneert optimaal dankzij het circulair gebruiken van ervaringen door het complementair inzetten van alle 4 vermogens. En dit doen we vaak en automatisch. En soms niet… dan hebben we stress, zijn we bang, boos of bedroefd. We sluiten ons op in onze persoonlijke voorkeur. We hebben allemaal een ‘voorkeur vluchtheuvel’. Terug naar jouw situatie. Hoe heb jij je probleem proberen op te lossen? Door te fantaseren en te zien wat er niet is? Door te analyseren en te beredeneren? Door te zoeken naar ervaringen uit het verleden (benchmarken)? Of ben je direct in actie gekomen en gaan doen (try & error)? Op naar stap 4

Stap 4 Download jouw 24/7 raadgever 

De 4FIER app ondersteunt, motiveert en wijst jou de richting om jouw vermogens, capaciteiten en kwaliteiten complementair in te zetten. Ben je toe aan jouw oplossing?