4FIER is een EHBO-kit

Voor jezelf, door jezelf. Eerste Hulp Bij Ongewenste situaties betekent dat je zelf op zoek gaat naar de aanleiding van de oorzaak. Betere resultaten, een gelukkiger of succesvoller leven krijgt vorm met goede voornemens. Op weg naar het ‘nieuwe normaal’ begint met reflecteren. 

Het ‘nieuwe normaal’ is niets meer of minder dan een vermomming van goede voornemens. Goede voornemens het jaarlijk terugkomende collectieve gezelschapsspel rond de jaarwisseling. 

Goede voornemens of het ‘nieuwe normaal’ heeft alleen kans van slagen als het meer oplevert dan het ‘oude normaal’ en minder kost. 

‘Het oude normaal’

Je weet wat je hebt en je weet niet wat je krijgt als je iets anders doet. Dus je zult wel gek zijn om je oude vertrouwde zekerheid op te geven voor iets nieuws waarvan je niet weet of het minimaal hetzelfde oplevert, of misschien wel meer. 

‘Het nieuwe normaal’

Succes garantie vooraf en eenvoudig veranderen is wat 4FIER biedt. Zeker bereiken wat je wilt was nog nooit zo eenvoudig en doeltreffend beschikbaar. Beleef de boost die ‘ het jezelf overtreffen’ je geeft. En bevalt het je niet? Dan doe je toch gewoon weer wat je deed! Die zekerheid houd je. 

‘Het Verander-geniet-proces’

‘Geniet van de weg; op de top blijf je maar even’ of ‘de pad is de weg’ zijn twee wijsheden die benadrukken dat het proces dat nodig is om iets te bereiken belangrijk is. Wellicht wel belangrijker dan het resultaat? Maar zoals vele wijsheden verteld de wijsheid niet hoe je dat doet. 4FIER doet dat wel, en garandeert een ontspannen, inspirerende, moeiteloze reis. Onderweg verzamel je vreugdevol de antwoorden op de vraag hoe je van datgene wat je moet doen om gelukkig (succesvol) te worden; te zijn; te blijven en het onderhouden daarvan, een fluitje van een cent maakt.

Waarom zouden we onze energie verspillen aan datgene wat niet bijdraagt tot wat we het liefst willen in het leven? En hoe nuttig zou het zijn als we dit vooraf kunnen weten? Voorkomen is immers beter dan genezen. 

Bezint eer ge begint!

4FIER reikt je ‘slechts’ een ‘ezelsbruggetje aan als opstapje naar geluk. 

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald!

Sommige gewoontes zijn hardnekkig. En vaak realiseren we ons tijdens het ‘doen’ dat we met datgene waarop we onszelf betrappen, we juist van plan waren dat niet meer te doen!  Hoe vaak of hoe gemakkelijk kun je dan nog jezelf corrigeren en ermee stoppen? Op een enkele uitzondering na is dit vaak onbegonnen werk. Wat rest is een goed voornemen het vanaf nu niet meer te doen. Echter niets is zo hardnekkig als ingeslopen patronen. Wat we willen kunnen we lang niet altijd tot een goed einde brengen. Vanaf nu behoort dit ook tot de verleden tijd dankzij de inzet van 4FIER.

4FIER maakt van ingeslopen patronen groeibriljanten! De belangrijkste vooronderstelling van 4FIER luidt: elke ervaring is een leerervaring en de ervaring blijft zich herhalen tot de leerervaring is aangenomen voor ontwikkeling. Door inzet van 4FIER wordt elke ervaring een leerervaring! Dus ook het ervaren (jezelf betrappen) van een gewoonte waar je vanaf wilt. 

Door inzet van 4FIER ontdek je de aanleiding van de oorzaak dat jouw gewoonte patroon tot gevolg heeft. Iets voorafgaande aan jouw gewoonte patroon maakt dat je er behoeften aan hebt. Zodra je weet wat dat is gaat het gezegde op: een gewaarschuwd mens telt voor twee! 

4FIER reflectie

Welke van de drie stappen heb je ‘miskent’ in de situatie voorafgaande aan je ‘compensatie gewoonte’ om toch nog ‘iets’ van geluk te kunnen ervaren?!?

De 4Fier reflectie hand
De 4Fier emoties

Wat (welke stimuli) in betreffende  ‘voorafgaande situatie’ heeft gemaakt dat je één van je absolute voorwaarden tot geluk/succes hebt miskent (verkwanselt)? Dankzij het ‘kennen’ van de aanleiding van de oorzaak van datgene dat jouw van je apropos brengt, ben je over de helft van een duurzame verandering. Met inzet van het 4FIER reflectiehandje gids jij jezelf kinderlijk eenvoudig naar een bevredigend resultaat.