4Fier definitie

“De oplossing voor elk probleem”

4FIER is een oplossende methodologie die elk probleem neutraliseert in elke context.

Dit kan 4FIER door elk probleem overzichtelijk uiteen te zetten, geweldloos en toch confronterend te duiden bij persoonlijke ontwikkeling of (gezondheid)problemen maar ook relaties. Gebruik de methodiek van 4Fier om probleem om te buigen naar een aannemelijke, logische, zingevende en vooral gewenste oplossing.

Door een vaste structuur te hanteren in volgorde en vragen, komt elke gewenste verandering in handbereik. Zelfs die veranderingen die je voorheen niet zijn gelukt. 4FIER haalt elk excuus onderuit en zet deze als een spiegel voor je, zodat ontkenning voortaan geen kans meer krijgt. Het enige wat dan nog overblijft is: Wil ik de verandering eigenlijk wel? Maar zelfs die keuze wordt door deze methodologie bloot gelegd.
Dit maakt 4FIER ontwapenend, makkelijk en succes is gegarandeerd. En dat kan ook best spannend zijn.


4FIER succes garantie.

Willen is nog niet kunnen.

Willen (mee)veranderen is nog niet kunnen (mee)veranderen.
De wil en/of de noodzaak tot veranderen is geen garantie dat verandering lukt. Door de inzet van de 4FIER slaagt verandering wel.

“All we are is changing” is een zin die wij wel vaker gebruiken in onze trainingen. Daarmee bedoelen we de natuurlijke wet: Veranderen is onvermijdelijk!

De natuur veranderd mee met de seizoenen. De mens ontwikkelt zich naar mate de leeftijd vordert en de ontwikkeling van techniek raast voort. En van buitenaf komende oorzaken, als bijvoorbeeld Corona, leggen verandering tegen wil en dank op.

Natuurlijke weerstand tegen verandering.
Van nature heeft de mens weerstand tegen verandering. Je weet immers wat je hebt en niet wat je er voor in de plaats krijgt. Dit maakt ons onzeker. Deze onzekerheid levert stress op. En deze stress maakt dat onze emotie en ons rationeel denken met elkaar in discussie gaan. Ons verstand zeg ja het moet, maar ons gevoel zegt ja maar als,….., en dan ….

Iedereen heeft alle capaciteiten in huis om te slagen.
4FIER geeft garantie tot succes omdat door het gebruik van de 4FIER methodiek, rationeel denken en emotie op een natuurlijke, ontspannen wijze gaan functioneren. Dankzij dit natuurlijke teamwork hebben wij de beschikking over onze oorspronkelijke kwaliteit van onze capaciteiten (volle potentieel).
De mens heeft immers van nature alle capaciteiten in huis om te slagen.